6 manieren waarop Ignition wrijving vermindert in jouw organisatie

Obstakels overwinnen en resultaten verhogen met Ignition

Je bent altijd op zoek naar manieren om factoren die je organisatie vertragen of verhinderen uit de weg te gaan. Zo werkt Amazon bijvoorbeeld aan het verminderen van de wrijving tijdens de online winkelervaring, wat het bedrijf heeft geholpen om een retailgigant te worden. Jeff Bezos, de CEO van Amazon, heeft gezegd dat wanneer je wrijving vermindert en iets gemakkelijk maakt, mensen er meer van doen. Als je erover nadenkt, geldt dat ook voor bedrijven in de maakindustrie. Wanneer gebruikers wrijving ondervinden door technologieën, weerhoudt dat hen ervan om meer gedaan te krijgen en met anderen samen te werken. Dit weerhoudt uiteindelijk het hele bedrijf van zijn eigen vooruitgang en doelstellingen.

Veel wrijvingspunten worden veroorzaakt door traditionele SCADA-, HMI- & MES-software gebaseerd op jaren ’90 technologieën. Veel industriële organisaties gebruiken deze echter nog steeds. Zie hieronder de meest voorkomende wrijvingen en hoe Ignition van Inductive Automation, het universele platform voor SCADA-, HMI-, MES- & IIoT-oplossingen, deze uit de weg gaan. Met Ignition wordt de gebruiker in staat gesteld om geweldige ideeën snel om te zetten in realiteit door alle technologische en economische obstakels uit de weg te ruimen.

1. Tijdsbesparing

De meeste industriële software veroorzaakt wrijving door dingen te vertragen. Zo kan het uren duren om de software te downloaden en dan nog eens uren of dagen om het te installeren. Wanneer het dan eindelijk geïnstalleerd en geïmplementeerd is, is het niet gemakkelijk om functionaliteit toe te voegen of de configuratie te wijzigen waarvoor je in de meeste gevallen het systeem moet afsluiten. In de traditionele architectuur kan elke applicatie communiceren met elk apparaat, wat leidt tot een hoop wrijving en een echt spinnenweb van cross-lijnen. Wanneer applicaties en apparaten worden gekoppeld, creëert dat problemen met beveiliging, apparaatbronnen, netwerkbronnen, documentatie en onderhoudbaarheid. Dit kan leiden tot veel waardevolle gegevens die verloren gaan.

Ignition versnelt dingen. Je downloadt en installeert het al in slechts een paar minuten, je kunt meteen al clients starten en wijzigen en je kan functionaliteit toevoegen of configuratie veranderen zonder het systeem uit te schakelen. Ignition gebruikt een andere architectuur, waarin applicaties worden losgekoppeld van de rand van het netwerk. Dit verbetert de netwerkprestaties en vermindert risico’s op het gebied van beveiliging.

2. Eenvoudig toegankelijk

Softwaresystemen die verschillende talen spreken maken het moeilijk om data op te vragen. Je eindigt dan met data silo’s die voorkomen dat je al je data op één plek ziet en je kunt er geen data analytics op los laten omdat dat er simpelweg niet is.

Ignition is een hub en maakt gebruik van OPC en MQTT-protocollen om verbinding te maken met al jouw PLC’s en apparaten. Het maakt ook verbinding met alle grote databases, historici, elk MES- of ERP-systeem en webservices. Zo kan je zoveel mogelijk gegevens uit zoveel mogelijk verschillende bronnen verzamelen. Je kan er query’s van maken, analyseren of gebruiken om voordeel te behalen binnen jouw organisatie.

3. Onbeperkt licentiemodel

Als je moet betalen voor elke tag en elke client, moet je beslissen hoeveel historische en realtime tags je nodig hebt. Wanneer je vervolgens een extra gebruiker wil toevoegen, moet je meer betalen. Dit maakt traditionele systemen al snel erg duur.

Met het ongelimiteerde licentiemodel van Ignition kan je een volledig schaalbaar systeem ontwikkelen. Je hebt namelijk een onbeperkt aantal clients, tags, verbindingen, etc. dat ook nog eens praktisch en betaalbaar is. Zeker met de opkomst van Industrie 4.0, waarin je verbinding maakt met duizenden PLC’s, RTU’s, verschillende apparaten en tienduizenden zo niet honderdduizenden sensoren. Het belangrijkste aan de ongelimiteerde licenties is de impact die het daadwerkelijk heeft op de engineer. Het stelt engineers in staat het best mogelijke systeem te ontwikkelen zonder zich zorgen te maken over het aantal tags of clients.

4. Gemakkelijk te leren

De leercurve is echt een veel voorkomende bron van wrijving en het is eigenlijk de reden waarom sommige mensen gewoon niet overgaan naar iets nieuws. Omwille van de curve om mensen op snelheid te krijgen en ze daadwerkelijk in staat te brengen om er mee te werken.

Met Ignition ga je snel van gedachte naar actie, van idee naar implementatie. Dat is ook waarom Inductive Automation een eigen Inductive University heeft ontworpen. Hier vindt je meer dan 550 video’s over de werking van Ignition. Deze video’s zijn geheel gratis, en altijd en overal beschikbaar. Daarnaast geven wij bij AT-Automation Ignition trainingen, waarin we jou en jouw collega’s klaarstomen om met Ignition te werken. Wil je vooraf zelf oefenen? Dan hoef je nog geen ontwikkelaarslicentie te kopen en kan je gratis en voor zolang als je wil de volledige versie uitproberen voordat je daadwerkelijk de licenties aanschaft. Zo kan je ermee spelen, begrijpen hoe dingen werken en ervaren of het aan je behoeften voldoet.

5. Brengt OT & IT dichter bij elkaar

Historisch gezien gebruiken OT en IT verschillende technologieën, omdat ze zich beide op verschillende niveaus bevinden. Als OT iets probeert door te drukken dat duur, moeilijk te implementeren, moeilijk te beveiligen of moeilijk te onderhouden is, dan zal IT zich daar natuurlijk tegen verzetten. Hetzelfde gebeurt als IT iets aan OT probeert op te dringen en geen idee heeft van de uitdagingen waarmee de mensen van de operationele technologie, de mensen in het veld, de mensen die de downtime moeten bestrijden en de productie draaiende moeten houden, geconfronteerd worden, dan zal het gewoon niet goed ontvangen worden en zal er niets gebeuren.

Door te werken met Ignition kunnen alle industriële machines die op de productievloer gebruikt worden eenvoudig met elkaar gekoppeld worden. SQL databases, PLC’s, HMI clients en ERP systemen allemaal in één systeem. Ignition is de brug tussen IT (kantoor) en OT (productie).

6. Toekomstbestendig systeem dat niet verouderd

Er zijn veel ondernemingen die vastzitten in een dure cyclus van het kopen van dure technologieën die snel verouderen. En daarnaast wordt je gedwongen tot dure nieuwe releases met slechts enkele kleine verbeteringen.

Ignition is een toekomstbestendig systeem waarbij de achterwaartse compatibiliteit behouden wordt. In tegenstelling tot traditionele systemen, Ignition is te gebruiken op elke moderne versie van Windows, Linux of Mac OS.

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Download gratis whitepaper

      "Eenvoudig de productie monitoren vanuit huis"


       Download gratis whitepaper

       "De manier om OEE toe te passen in de praktijk"


        Download gratis webinar

        "Zo krijg jij een moderne digitale productieomgeving"


         Ontvang de prijslijst van Ignition in jou mailbox
          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!


            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Download gratis factsheet

              "7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC's"


               Download gratis factsheet

               "20 pijnpunten in de maakindustrie én hoe Ignition ze voor jou oplost"