Wat is IIoT (Industrial Internet of Things)?

IIOT is de toepassing van Internet of Things in de maakindustrie.

De nieuwe revolutie

Industrial Internet of Things (IIoT) belooft een revolutie in de productie door de acquisitie en toegankelijkheid van veel grotere hoeveelheden data, tegen veel hogere snelheden mogelijk te maken. IIoT is onderdeel van een nog groter concept dat bekent staat als Internet of Things (IoT). IoT is een netwerk van intelligente computers, apparaten en objecten die grote hoeveelheden data verzamelen. De verzamelde data wordt naar een centrale cloud gebaseerde service gestuurd waar het samen wordt gevoegd met andere data. Deze data wordt vervolgens met eindgebruikers gedeeld op een hulpvolle manier.

De toepassing van Internet of Things in de maakindustrie noemt men IIoT. Een aantal innovatieve bedrijven zijn al begonnen met het IIoT uit te voeren door gebruik te maken van intelligente, aangesloten apparaten in hun fabrieken.

De voordelen

Het kan de connectiviteit, efficiëntie, schaalbaarheid, tijdwinst en kostenbesparingen voor industriële organisaties sterk verbeteren. Bedrijven profiteren nu al van het IIoT door middel van kostenbesparingen als gevolg van preventief onderhoud, verbeteringen van de veiligheid en andere operationele efficiëntie.

IIoT-netwerken van intelligente apparaten maken het mogelijk voor industriële organisaties om data silo’s open te breken en al hun mensen, data en processen van de werkvloer tot de directiekantoren te verbinden. Bedrijfsleiders kunnen de data gebruiken om een volledig en accuraat beeld te krijgen van hoe hun onderneming presteert. Dit zal hen helpen om betere beslissingen te maken.

IIoT-protocollen

Een van de ondervonden problemen bij de overgang naar IIoT is het feit dat verschillende “edge-of-network” apparaten reeds gebruik maakten van verschillende protocollen voor het verzenden en ontvangen van data. Hoewel er momenteel een aantal verschillende communicatieprotocollen worden gebruikt, zoals OPC-UA, is het Message Queueing Telemetry Transport (MQTT) transfer protocol snel oprukkend als de standaard voor IIoT, vanwege de lichtgewicht overhead, publish/subscribe model en de bidirectionele mogelijkheden.

Uitdagingen

Interoperabiliteit en beveiliging zijn waarschijnlijk de twee grootste uitdagingen rond de invoering van Industrial Internet of Things. Ignition is een uitstekende oplossing hiervoor, omdat het cross-platform en gebaseerd is op open-source en IT standaard technologieën. Bedrijven moeten tenslotte weten dan hun data veilig is. Proliferatie van sensoren en andere slimme verbonden apparaten heeft geresulteerd in een parallelle explosie in beveiligings- kwetsbaarheden. Dit is een andere factor voor de opkomst van MQTT, aangezien het een zeer veilig protocol is.

De Toekomst van IIoT

IIoT is één van de belangrijkste trends die van invloed zijn op industriële bedrijven nu en in de toekomst. Bedrijven die het omarmd hebben, zien significante verbeteringen omtrent veiligheid, efficiëntie en winstgevendheid. De verwachting is dat deze trend zich zal voortzetten als deze technologieën meer en meer worden ingezet.

De Ignition IIoT oplossing verbetert aanzienlijk de connectiviteit, efficiëntie, schaalbaarheid, tijdwinst en kostenbesparingen voor industriële organisaties. Het kan de mensen en systemen op de werkvloer verenigen met degene op bedrijfsniveau.

Hierdoor kunnen bedrijven meer uit hun huidige systeem halen zonder beperkingen door technologische en economische factoren. Voor deze redenen en nog veel meer, biedt Ignition een ideaal platform voor het instellen van de kracht van Internet of Things binnen jouw onderneming.

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Download gratis whitepaper

      "Eenvoudig de productie monitoren vanuit huis"


       Download gratis whitepaper

       "De manier om OEE toe te passen in de praktijk"


        Download gratis webinar

        "Zo krijg jij een moderne digitale productieomgeving"


         Ontvang de prijslijst van Ignition in jou mailbox
          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!


            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Download gratis factsheet

              "7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC's"


               Download gratis factsheet

               "20 pijnpunten in de maakindustrie én hoe Ignition ze voor jou oplost"