Wat is Python?

Python is een geïnterpreteerde, object-georiënteerde, high-level, interactieve programmeertaal.

Guido van Rossem wilde een open source programmeertaal ontwikkelen die goed leesbaar is en waar programmeurs alles mee kunnen maken. Hij heeft de eerste versie in 1991 gelanceerd.

Geïnterpreteerd

In tegenstelling tot veel andere programmeertalen, kan je een Python script direct gebruiken. Je hoeft deze dan niet eerst in een andere taal om te zetten. Hierdoor kan je snel de geschreven code testen, waardoor wijzigingen eenvoudig door te voeren zijn.

High-level

Python kan je gebruiken op elke computer, omdat het werkt op elk besturingssysteem. Daarnaast is de programmeertaal gemakkelijk te lezen en staat high-level voor de (bijna) menselijke vorm van code.

Object-georiënteerd

Je kan objecten aanmaken en er eigenschappen aan koppelen. Dit kan zowel data als bepaalde functies zijn. Deze tool zorgt ervoor dat je gemakkelijk data kan toevoegen zonder het schrijven van een code. Dit draagt bij aan de compact- en begrijpelijkheid van de programmeertaal.

Interactief

Met de Python interpreter kan je alle functionaliteiten gebruiken en hoef je geen script te schrijven.

Waarom Python?

Een Python script is gemiddeld 3 keer zo compact als bijvoorbeeld een Java script. Een compacte code is gemakkelijker te begrijpen, en dus ook gemakkelijker om te leren. Dit maakt het gemakkelijker voor programmeurs om in een kortere tijd applicaties te ontwikkelen (Rapid Application Development). Een voorbeeld van een systeem waarin Rappid Application Development mogelijk is, is Ignition.

Programmeurs gebruiken deze programmeertaal graag vanwege de verhoogde productiviteit die het mogelijk maakt. Omdat er geen compilatiestap is, is de edit-test-debugs ongelooflijk snel. Het debuggen van programma’s is eenvoudig. Een foute of slechte invoer zal namelijk nooit een segmentatiefout veroorzaken. In plaats daarvan wordt een uitzondering gegenereerd wanneer de interpreter een fout ontdekt. Wanneer het programma de uitzondering niet opvangt, drukt de interpreter een stacktracering af.

Een debugger op bronniveau maakt inspectie mogelijk van lokale en globale variabelen, evaluatie van willekeurige expressions, het instellen van breakpoints, stap voor stap door de code bladeren, enzovoort. De debugger is geschreven in de programmeertaal zelf en getuigt van de introspectieve kracht ervan. Aan de andere kant, is vaak de snelste manier om een programma te debuggen om een paar print statements toe te voegen aan de bron: de snelle edit-test-debug-cyclus maakt deze eenvoudige benadering zeer effectief.

De voordelen van Python

Je kunt eindeloos veel met de programmeertaal doen

Het kan onder andere worden gebruikt voor web development, simple scripting, data analyse, machine learning en bij het ontwikkelen van videogames. Verder kan het worden gebruikt als extensietaal voor applicaties die geschreven zijn in een andere programmeertaal.

Python kent een actieve community

Er zijn vrijwilligers te vinden over de hele wereld die de programmeertaal dolgraag willen optimaliseren. Ook zijn er vaak internationale congressen die als broedplaats dienen voor nieuwe ideeën.

Iedereen, van beginner tot expert

Kan deze programmeertaal begrijpen en gebruiken. De codes zijn te simplificeren en daardoor makkelijk aan te passen. Het is daarom de meest aangeleerde programmeertaal bij bètastudies en informatiebedrijven.

Het heeft een rijke bibliotheek; de Standard Library

Programmeurs kunnen hiermee de meest uiteenlopende projecten sneller en effectiever programmeren. Hiermee kan je veel complexe coderingstaken vereenvoudigen, zodat de codebase gestroomlijnder lijkt.

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Download gratis whitepaper

      "Eenvoudig de productie monitoren vanuit huis"


       Download gratis whitepaper

       "De manier om OEE toe te passen in de praktijk"


        Download gratis webinar

        "Zo krijg jij een moderne digitale productieomgeving"


         Ontvang de prijslijst van Ignition in jou mailbox
          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!


            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Download gratis factsheet

              "7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC's"


               Download gratis factsheet

               "20 pijnpunten in de maakindustrie én hoe Ignition ze voor jou oplost"