Wat is Webbased?

Een webbased applicatie is een programma dat via een netwerkverbinding via HTTP of HTTPS wordt benaderd, in plaats van via het geheugen van een apparaat.

Webbased applicaties draaien vaak in een webbrowser. Webbased applicaties kunnen echter ook op clients gebaseerd zijn, waarbij een klein deel van het programma wordt gedownload naar de desktop van een gebruiker. De verwerking hiervan gebeurt dan via het internet op een externe server. Er is veel verwarring ontstaan door het gebruik van termen zoals webbased, internet based en cloud based bij het verwijzen naar applicaties. Webbased applicaties omvatten eigenlijk alle applicaties die communiceren met de gebruiker via HTTP of HTTPS.

Ignition, het universele platform voor SCADA, HMI, MES en meer

Ignition is een veelzijdig en veilig toegankelijk webbased platform voor industriële automatiseringsoplossingen. Met behulp van webbased communicatie technologieën, kan deze software toegang krijgen tot PLC’sOPC servers, maar ook tot SQL databases op elk platform. Deze mogelijkheden in combinatie met Ignition’s visualisatie tools stellen gebruikers in staat om krachtige HMI– en SCADA-applicaties te creëren. Dit maakt het mogelijk om controle en historische informatie van hun industriële processen te monitoren.

Je kan jouw Ignition Gateway overal in jouw netwerk gebruiken met behulp van een web browser. De designer wordt gestart met de designer launcher die op jouw apparaat wordt gedownload vanaf de Ignition Gateway. Met deze designer launcher kan je jouw eigen Ignition projecten creëren. Zodra je jouw project geconfigureerd hebt, sla je jouw wijzigingen op in de designer en het project wordt teruggestuurd naar jouw Ignition server of Gateway. Wanneer het project is opgeslagen op de server, is het beschikbaar om te starten als een runtime applicatie voor de gebruiker. Je kan de runtime applicatie net zo gemakkelijk openen als de designer. Als het project is opgeslagen op de server, is het beschikbaar om te starten als een runtime applicatie voor deze client.

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Download gratis whitepaper

      "Eenvoudig de productie monitoren vanuit huis"


       Download gratis whitepaper

       "De manier om OEE toe te passen in de praktijk"


        Download gratis webinar

        "Zo krijg jij een moderne digitale productieomgeving"


         Ontvang de prijslijst van Ignition in jou mailbox
          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!


            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Download gratis factsheet

              "7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC's"


               Download gratis factsheet

               "20 pijnpunten in de maakindustrie én hoe Ignition ze voor jou oplost"