Besturings
techniek

Beter, sneller en betrouwbaarder presteren? Optimaliseer je machine met onze oplossingen!

Als productiebedrijf wil je uitblinken voor je klant. Je wil beter, sneller en betrouwbaarder zijn dan je concurrenten. Dat vraagt om een machinepark dat optimaal presteert. Altijd, zonder storingen en al helemaal zonder downtime. Daar kunnen wij je bij helpen.

Machine reviseren

We duiken in het hart van jouw machines en upgraden alles wat nodig is om de machines als nieuw te laten functioneren. Of het nu gaat om een enkel onderdeel, een nieuwe PLC met software of een compleet nieuwe besturingskast. We maken de besturing efficiënt en veilig, maar ook eenvoudig en overzichtelijk. Als wij klaar zijn kun je weer vooruit en hou je altijd grip op je productie. Met onze revisies krijg je de prestaties en betrouwbaarheid van een gloednieuwe machine, zonder dat je die hoeft te kopen. Zo kun je tegen minimale kosten maximaal presteren. Prettig voor jou en voor je klant.

Besturingskast bouwen

Volledig nieuwe besturingskast
Wanneer de besturingskast niet meer voldoet aan de huidige eisen, ouderwetse drukknoppen op de bedienpanelen heeft of er doet zich steeds weer een storing voor, zullen onze engineers de volledige besturingskast vervangen.

PLC vervangen
Een machine draait vaak op verouderde PLC’s waarvan zelfs de fabrikant geen ondersteuning meer bied. Hierdoor kan de betrouwbaarheid van de machine in het geding komen, terwijl de machine zelf waarschijnlijk nog jaren mee kan. In dat geval vervangt AT-Automation alleen de PLC.

Merken waar wij ervaring mee hebben:

 • Siemens S5
 • Telemecanique
 • Pilz
 • ABB
 • Allen Bradley
 • Omron
 • Mitsubishi

AT-Automation vervangt de PLC op basis van gegevens van de oude PLC en (nieuwe) wensen van de klant.

EBEMA: Veiligheids PLC vervangen

AT-Automation vervangt een gedateerde veiligheid PLC (Pilz PSS 3000)

Bekijk deze case

EPLAN

Voorafgaand aan de opdracht maakt AT-Automation nieuwe elektrische tekeningen, waarin de nieuwe werking van de besturingskast en/of PLC wordt weergegeven. Mocht er tijdens de opdracht iets wijzigen, wordt dit uiteraard aangepast in deze elektrische schakelkast schema’s / tekeningen.

Autoneum: Vervangen oude PLC

AT-Automation vervangt een gedateerde Telemecanique PLC

Bekijk deze case

PLC programmeren

Buiten het vervangen van PLC’s, kan AT-Automation ook aanpassingen voor jou programmeren in een bestaande PLC, zodat de werking van de PLC wordt geoptimaliseerd. In de meeste projecten gebruikt AT-Automation onderstaande Siemens software:

 • TIA Portal
 • Step 7
 • S7 Classic

Heb jij een PLC waarvan je buiten de in- en uitgangen geen idee hebt hoe de werking verloopt? Dan heb jij een “blackbox”. Wanneer jou blackbox een Siemens PLC is, kunnen we dit probleem voor jou oplossen. Omdat wij veel met Siemens werken, hebben wij toegang tot de software waarmee wij jou blackbox kunnen uitlezen. Dit is echter wel nog een gecodeerd transcript. Deze moeten we dan nog ontcijferen voordat we de exacte werking weten en/of hier aanpassingen in kunnen doen.  AT-Automation maakt de software weer beschikbaar voor haar klanten.

Siemens HMI

WinCC is een Supervisory Control And Data Acquisition (SCADA) en Human Machine Interface (HMI) systeem van Siemens. Het basissysteem, WinCC Flexible, is te gebruiken op operatorpanels, micropanels en Panel-PC’s. WinCC maakt visualisatie van productiestromen, bedrijfsprocessen, machines en systemen mogelijk. Onze engineers voeren wijzigingen door in bestaande schermen of ontwikkelen geheel nieuwe schermen met de WinCC software.

 

Alternatief: Ignition
Ignition van Inductive Automation is een krachtige, geïntegreerde ontwikkelomgeving met alles wat je nodig hebt om vrijwel elke industriële applicatie te creëren – SCADA, IIoT, MES en meer – allemaal op één platform.

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Download gratis whitepaper

      "Eenvoudig de productie monitoren vanuit huis"


       Download gratis whitepaper

       "De manier om OEE toe te passen in de praktijk"


        Download gratis webinar

        "Zo krijg jij een moderne digitale productieomgeving"


         Ontvang de prijslijst van Ignition in jou mailbox
          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!


            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Download gratis factsheet

              "7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC's"


               Download gratis factsheet

               "20 pijnpunten in de maakindustrie én hoe Ignition ze voor jou oplost"