Real time inzicht

Een oplossing voor slecht met elkaar communicerende systemen.

AB Mauri, waar AT-Automation dit project voor heeft mogen maken is wereldwijd een van de grootste producenten en leveranciers van bakkersgist en bakkerij-grondstoffen. AB Mauri gebruikte diverse systemen om data te verzamelen. Het gebruik van al deze systemen bracht veel ruis op, omdat deze niet goed met elkaar communiceerden.

Uitdaging & doelstellingen

AB Mauri gebruikte diverse systemen om data te verzamelen. Het gebruik van al deze systemen gaf veel ruis in de informatie uitwisseling, omdat deze niet goed met elkaar communiceerden.

De klanten van AB Mauri, de bakkerijen, moesten zelf aangeven hoeveel voorraad ze nog hadden en wanneer er een nieuwe levering moest komen. De bakkerijen kwamen hier nog wel eens te laat achter en doordat er vanuit AB Mauri geen inzicht was in de voorraad kwamen leveringen regelmatig te laat.

Aanpak

Een Ignition Edge MQTT applicatie waarbij we dataloggers hebben geïnstalleerd bij de bakkerijen, zodat AB Mauri vanuit het hoofdkantoor kan zien hoeveel voorraad de bakkerijen nog hebben en wanneer er een nieuwe levering nodig is om de voorraad aan te vullen. Deze dataloggers voorkomen dat de bakkerijen met een tekort aan belangrijke ingrediënten komen te zitten zonder dat ze dit nog langer door hoeven te geven aan hun leverancier.

Daarnaast hebben we een Ignition Edge PC toegevoegd aan de trucks die data verzameld en naar de centrale Ignition server stuurt.

Oplossing

Alle software die AB Mauri eerst gebruikte om data te verzamelen zijn overbodig geworden. Door het gebruik van Ignition Edge MQTT wordt alle data verzameld in één applicatie. Dit resulteert in een naadloze communicatie tussen het hoofdkantoor van AB Mauri, hun klanten (de bakkerijen) en de rondrijdende trucks. Wanneer je klikt op een specifieke bakkerij, kan men historisch en real-time alle data zien van die bakkerij inclusief alle truck leveringen (delivery events), zoals weergegeven in de afbeelding hiernaast.

AB Mauri ziet alle bakkerijen en rondrijdende trucks weergegeven op een landkaart met icoontjes. Wanneer men klikt op een van deze icoontjes, wordt de voorraad van die specifieke bakker of de leveringsgegevens van de specifieke truck weergegeven.

Er is ook een aparte pagina toegevoegd voor de delivery events, waarop alle informatie te vinden is over de leveringen (o.a. wanneer, waar, hoeveel kilogram, gemiddelde temperatuur etc.). Alle delivery events worden ook weergegeven op het facturatie scherm waar kan worden aangegeven of de leveringen al verwerkt zijn of niet. Hiermee kan inzichtelijk gemaakt worden welke leveringen al gefactureerd zijn.

Tevens kan de Customer Service afdeling van AB Mauri in de applicatie wijzigen wat gebruikers (bakkerijen) kunnen zien. Zo ziet de gebruiker alleen de eigen bakkerij wanneer er wordt ingelogd in de applicatie.

Resultaat

Een Ignition applicatie die efficiënt data verstuurd en logt, met daarin een dashboard waarop alle bakkerijen overzichtelijk weergegeven staan. Hier kan men in één oogopslag zien of de bakkerijen nog voldoende voorraad hebben of niet.

Heeft u ook een uitdaging voor ons?
 

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Download gratis whitepaper

      "Eenvoudig de productie monitoren vanuit huis"


       Download gratis whitepaper

       "De manier om OEE toe te passen in de praktijk"


        Download gratis webinar

        "Zo krijg jij een moderne digitale productieomgeving"


         Ontvang de prijslijst van Ignition in jou mailbox
          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!


            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Download gratis factsheet

              "7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC's"


               Download gratis factsheet

               "20 pijnpunten in de maakindustrie én hoe Ignition ze voor jou oplost"