Risico op downtime minimaliseren

PLC vervangen voor een reële prijs met een hoge kwaliteit

Autoneum is een van de toonaangevende fabrikanten op het gebied van akoestische en thermische isolatie van voertuigen en levert aan de meeste autofabrikanten wereldwijd.

Uitdagingen en doelstellingen

De situatie bij Autoneum betrof een machine die door middel van een oude PLC van het merk Telemecanique werd aangestuurd. Er waren al een aantal keren problemen geweest met deze PLC, waarbij het niet mogelijk was voor de engineers om in het programma te onderzoeken wat er precies aan de hand was. De engineers gebruikte de software van Telemecanique, maar er was te weinig kennis aanwezig in de organisatie om de problemen structureel op te lossen. De productie van Telemecanique is in 1988 gestopt na een overname door Schneider Electric.  Autoneum wilde graag weer een betrouwbare PLC waarmee de komende jaren zorgeloos geproduceerd kan worden.

Aanpak

De volgende werkzaamheden heeft AT-Automation uitgevoerd in deze case voor Autoneum:

 • PLC vervangen op basis van de wensen van Autoneum. Normaliter is het mogelijk om gebruik te maken van de gegevens van de oude PLC, echter was Autoneum niet tevreden hierover. Dit is de reden dat AT-Automation de PLC opnieuw heeft geprogrammeerd
 • Elektrische (oude) tekeningen aangepast naar een nieuwe versie (E-plan)
 • SAT testen (Site Acceptance Test); uitvoerig testen op locatie voor afronding project
 • Elke productielijn heeft een HMI-scherm waarop overzichtelijk de verzamelde PLC-data wordt weergegeven voor operators. Dit scherm hebben de engineers van AT-Automation ontwikkelt met WinCC Flexible, een systeem van Siemens

Oplossing

Het standaard PLC merk welke Autoneum hanteert is Siemens, vandaar dat in deze case de eis was om een Siemens PLC te hanteren ter vervanging van de Telemecanique PLC. AT-Automation heeft gekozen voor een Siemens S7-1500, inclusief een Siemens HMI-scherm (KTP900). Voorafgaand aan het project op locatie bij Autoneum, heeft AT-Automation de PLC volledig geprogrammeerd en gesimuleerd. Het afregelwerk is op locatie bij Autoneum uitgevoerd, onder andere omdat het om een kritisch proces gaat. AT-Automation is al vele jaren partner van Autoneum. Het resultaat is dat Autoneum ruime tijd ervaring heeft met onze werkwijze: AT-Automation pakt de opdrachten structureel aan en voert deze uit met het gewenste resultaat of zelfs beter tot gevolg. De ombouw is gerealiseerd tijdens de zomerstop van Autoneum, vanwege het feit dat de machine destijds stil stond. Zo werd ongewenste downtime voorkomen.

Resultaat

Door vervanging van de verouderde PLC, is Autoneum in staat zelf storingen te zoeken en op te lossen. Daarnaast is de betrouwbaarheid aanzienlijk verbeterd door gebruik van de modernste technieken.

Heeft u ook een uitdaging voor ons?
 

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Download gratis whitepaper

      "Eenvoudig de productie monitoren vanuit huis"


       Download gratis whitepaper

       "De manier om OEE toe te passen in de praktijk"


        Download gratis webinar

        "Zo krijg jij een moderne digitale productieomgeving"


         Ontvang de prijslijst van Ignition in jou mailbox
          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!


            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Download gratis factsheet

              "7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC's"


               Download gratis factsheet

               "20 pijnpunten in de maakindustrie én hoe Ignition ze voor jou oplost"