Snel een sterk resultaat behalen

PLC vervangen voor een reële prijs met een hoge kwaliteit

Ebema, waar AT-Automation dit project voor heeft mogen uitvoeren is een producent van materialen in geprefabriceerd beton voor de particuliere en openbare markt.

Uitdagingen en doelstellingen

De situatie bij Ebema betrof een veiligheids PLC van het merk Pilz (PSS 3000) met remote I/O stations. Met deze PLC werd de volledige veiligheid van de hal geregeld. Ebema wilde graag enkele aanpassingen doen aan het huidige systeem, zodat engineers op diverse plaatsen veiligheden konden toevoegen. Doordat het ging om een veiligheids PLC uit 1995, was de apparatuur verouderd en kon Ebema zowel intern als extern niemand meer vinden die deze aanpassing kon realiseren. Daarnaast zijn onderdelen niet meer verkrijgbaar via de gangbare weg, waardoor er een langere stilstand zal zijn in geval van een defect. Door de hoge productiedruk bij Ebema kan het bedrijf zich geen productiestilstand veroorloven en daardoor moest deze aanpassing op korte termijn en met een zeer korte doorlooptijd afgerond worden.

Aanpak

De volgende werkzaamheden heeft AT-Automation uitgevoerd in deze case voor Ebema:

 • PLC & Remote I/O vervangen op basis van de veiligheidsmatrix van Ebema, gegevens van de Pilz veiligheids PLC en de wensen van Ebema
 • Oude bekabeling vervangen
 • Documentatie van de veiligheidsmatrix vernieuwd. Dit was namelijk voor het laatst gebeurd in 2007
 • Elektrische (oude) tekeningen aangepast naar een nieuwe versie (E-plan)
 • SAT testen (Site Acceptance Test); uitvoerig testen op locatie voor afronding project

Oplossing

Het standaard PLC merk welke Ebema hanteert is Siemens, vandaar dat in deze case de eis was om een Siemens PLC te hanteren ter vervanging van de Pilz PLC. AT-Automation heeft gekozen voor een centrale Siemens S7-1500 fail-safe PLC met ET 200SP remote I/O stations in de hal. Voorafgaand aan het project op locatie bij Ebema, heeft AT-Automation de volledige hardware opgebouwd en op functionaliteit getest. Hierdoor was het bij Ebema op locatie een kwestie van plug & play. Ebema was bekend met het feit dat AT-Automation snel en met een korte doorlooptijd dit project voor zou kunnen realiseren tegen een reële prijs. Die beloftes heeft AT-Automation waargemaakt, waarbij Ebema zelfs nog versteld stond van de snelheid waarop het gewenste resultaat bereikt was. Het bedrijf was namelijk bezorgd dat ze nieuwjaarsdag niet zouden kunnen opstarten, maar AT-Automation heeft er alles aan gedaan om die bezorgdheid weg te nemen. Zo was het project zelfs al voor de kerstdagen afgerond! De ombouw is gerealiseerd tijdens de winterstop van Ebema, vanwege het feit dat de machine destijds stil stond. Zo werd ongewenste downtime voorkomen.

Resultaat

De veiligheid van de productiehal is weer up-to-date volgens de laatste stand van de techniek, waardoor ook de betrouwbaarheid van de installatie aanzienlijk is verhoogd. Tevens kan de PLC in de installatie in het vervolg gemakkelijker aangepast worden.

Heeft u ook een uitdaging voor ons?
 

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Download gratis whitepaper

      "Eenvoudig de productie monitoren vanuit huis"


       Download gratis whitepaper

       "De manier om OEE toe te passen in de praktijk"


        Download gratis webinar

        "Zo krijg jij een moderne digitale productieomgeving"


         Ontvang de prijslijst van Ignition in jou mailbox
          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!


            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Download gratis factsheet

              "7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC's"


               Download gratis factsheet

               "20 pijnpunten in de maakindustrie én hoe Ignition ze voor jou oplost"