HMI, SCADA én MES in 1 applicatie!

Limex Logic: op maat met Ignition gecreëerd

Limex Cleaning Solutions, waar AT-Automation dit project voor heeft mogen maken produceert en levert wereldwijd kwalitatief hoogwaardige wasmachines voor het reinigen van kratten, zaaitrays, emmers en vazen. Daarnaast biedt het bedrijf ook een full service dienstverlening aan waarbij het hele wasproces van hun klanten wordt overgenomen.

download deze case

Uitdaging & Doelstelling

De kern achter dat verse bosje bloemen begint bij Limex. Namelijk bij het zorgen voor een goede hygiëne van productie en logistiek door het grondig reinigen van de bloemenemmers. Een goede hygiëne staat centraal bij het leveren van een verbeterde opbrengst en voorkomt aantasting door schimmels of bacteriën. 50.000 bloemenemmers worden ieder uur gereinigd in drie verschillende lijnen bij Bloemenveiling Aalsmeer. Om meer controle te krijgen over deze 65 meter lange reinigingsmachines, was Limex op zoek naar een centraal systeem waarmee de medewerkers op een flexibele wijze inzicht krijgen in onderhoud, planning en rapportages die onderdeel zijn van de service van het bedrijf.

Aanpak

Met behulp van Ignition heeft AT Automation een HMI, SCADA en MES oplossing gecreëerd. Met deze applicatie hoeven de medewerkers niet meer onnodig veel tijd te besteden aan het wisselen tussen systemen voor diverse taken, kan de planning direct aangepast worden en kunnen de reinigingsmachines eenvoudig gemonitord worden, én dat simpelweg op een mobiele telefoon of tablet.

Aangezien Limex een full service dienstverlening aanbiedt, is het aantal gewassen producten relevant voor de facturatie. Het aantal gewassen producten wordt geregistreerd per machine, per dag, per dienst en per 10 minuten. Deze logging geeft de mogelijkheid om Limex te voorzien van de benodigde informatie voor de facturatie.

Omdat de totaaloplossing door meerdere klanten gebruikt zal worden, heeft AT-Automation een naam bedacht voor de oplossing: Limex Logic.

Oplossing

Voor Ignition (Limex Logic) gebruikte Limex meerdere systemen, zoals WinCC, Excel, planningssoftware en rapportagesoftware voor al hun bedrijfsactiviteiten. Door het gebruik van Ignition was één systeem voldoende om aan alle behoeften van Limex te voldoen. Doordat alle functies in één project zijn geïntegreerd, is de wachttijd om van systeem te wisselen tot nul gereduceerd. Bovendien is het huidige proces altijd beschikbaar voor het management en de klant. Voor Ignition was dit alleen beschikbaar aan het einde van de week, toen de gewassen producten handmatig werden geteld. Het aanpassen van de planning was niet mogelijk of was erg moeilijk door deze late update.

Resultaat

Limex is van plan om Limex Logic in heel Europa te verspreiden, in alle sectoren waar de producten moeten worden gewassen. Zodra er meerdere wasfaciliteiten in gebruik zijn, wordt de MES-laag van Ignition overgezet naar een centrale server.

Heeft u ook een uitdaging voor ons?
 

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Download gratis whitepaper

      "Eenvoudig de productie monitoren vanuit huis"


       Download gratis whitepaper

       "De manier om OEE toe te passen in de praktijk"


        Download gratis webinar

        "Zo krijg jij een moderne digitale productieomgeving"


         Ontvang de prijslijst van Ignition in jou mailbox
          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!


            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Download gratis factsheet

              "7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC's"


               Download gratis factsheet

               "20 pijnpunten in de maakindustrie én hoe Ignition ze voor jou oplost"