Meer daklozen een warm onderdak bieden

Hoe data kan bijdragen aan het oplossen van een capaciteitsprobleem

Room in the Inn biedt programma’s die de nadruk leggen op menselijke ontwikkeling en herstel door middel van onderwijs, zelfhulp en werk. Deze programma’s zijn gericht op gemeenschaps- en langdurige ondersteuning voor degenen die de straten van Nashville in Amerika hun thuis noemen.

Uitdaging & doelstellingen

Room in the Inn is erg goed in het verlenen van sociale hulp aan daklozen op verschillende gebieden, zoals het bieden van onderwijs, onderdak in één van hun opvanghuizen, maaltijden, maar ook hulp bij drugs & alcoholverslavingen. Het enige wat bij deze organisatie lastig blijkt, is het verzamelen van en inzicht krijgen in al hun data. Ze luisteren graag naar de verhalen van de daklozen om ze de hulp te kunnen bieden die bij hen past. De laatste jaren hebben ze gebruik gemaakt van verschillende databases, spreadsheets en stapels papier waardoor het overzicht compleet verdwenen was en de mensen vaker dan één keer hun verhaal moesten doen, wat voor hen zeker niet gemakkelijk is. Voor Room in the Inn was er eigenlijk nooit een passend systeem voor hun wensen en behoeften én daarbij komt ook nog eens de benodigde investering voor een dergelijk systeem.

Aanpak

Chris McLaughlin, SCADA & MES specialist bij Vertech in Amerika én vrijwilliger bij Room in the Inn, nam daarom het initiatief om hier iets aan te gaan doen.  Daarom besloot Chris McLaughlin de hulp te vragen aan de Ignition community om gezamenlijk, op vrijwillige basis, een Operations Management Systeem te bouwen in Ignition, zodat Room in the Inn nog betere sociale hulp kan bieden aan de daklozen in Nashville. Uiteindelijk hebben meer dan 30 Ignition engineers wereldwijd hun steentje bijgedragen aan dit mooie project.

Oplossing

Alle systemen worden vervangen door slechts één Ignition-applicatie, waarin de Perspective module gebruikt wordt. Dit verhoogt de efficiëntie van de werkwijze, maar geeft ook beter inzicht in de data om zo de daklozen te helpen op de manier die ze nodig hebben. Daarbij kan data inzicht ook bijdragen aan het oplossen van het capaciteitsprobleem, zodat Room in the Inn in de winter nog meer daklozen een warm onderdak kan bieden. Allereerst kom je bij het dashboard, een overzicht waar alle daklozen weergegeven staan. In de menubalk bovenaan, zie je dat alle incidenten, schorsingen, casenotities, doorverwijzingen en drugstesten ook in deze applicatie geregistreerd kunnen worden. De hele applicatie is daarnaast ook in de huisstijl van Room in the Inn ontworpen en belangrijke knoppen worden in oranje weergegeven, zodat die opvallen en zo gemakkelijk gevonden kunnen worden. Wanneer je op de knop rechtsboven in beeld drukt, krijg je een pop-up waar je gemakkelijk een nieuwe participant kan toevoegen. Na het invullen van slechts enkele gegevens, is het inschrijven al voltooid.

Wanneer je snel de laatste stand van zaken wil zien omtrent een van de daklozen, kan je een preview zien van de desbetreffende persoon aan de rechterkant van het dashboard. Hierin zie je overzichtelijk de laatste ingevoerde gegevens.

Als je gedetailleerdere informatie nodig hebt, kan je de volledige pagina openen.

Linksboven onder de naam en foto, zie je snelkoppelingen voor bepaalde handelingen voor het gebruikersgemak. Daarnaast zie je nog grafieken die overzichtelijk weergeven hoeveel incidenten deze persoon heeft gehad, maar ook hoeveel dagen deze persoon geen incident meer heeft gehad.

The plan is simple, it’s for the people!

Resultaat

Met deze applicatie zijn alle daklozen in Nashville beter in beeld en krijgen ze de aandacht en zorg die ze nodig hebben. Dankzij één enkele Ignition applicatie én de vele vrijwilligers!

Heeft u ook een uitdaging voor ons?
 

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Download gratis whitepaper

      "Eenvoudig de productie monitoren vanuit huis"


       Download gratis whitepaper

       "De manier om OEE toe te passen in de praktijk"


        Download gratis webinar

        "Zo krijg jij een moderne digitale productieomgeving"


         Ontvang de prijslijst van Ignition in jou mailbox
          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!


            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Download gratis factsheet

              "7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC's"


               Download gratis factsheet

               "20 pijnpunten in de maakindustrie én hoe Ignition ze voor jou oplost"