Naar welke module ben jij op zoek?

Diverse toepassingen vragen om diverse mogelijkheden. Het scala aan modules van AT maakt dat tot een waar feestje voor engineers

Naar welke module ben jij op zoek?

Onze Ignition Magicians make SCADA, HMI, IIoT, MES en EDGE modules. Een combinatie van meerdere binnen één applicatie is ook mogelijk. Klik op één van de niveaus voor meer informatie.

Modules

MQTT Engine

Communiceer bidirectioneel via MQTT-compatibele apparaten aan de rand van het netwerk

Bouw IIoT-applicaties op een MQTT Message-Oriented Middleware-infrastructuur (MOM) met deze module. Bied een pad om gegevens te leveren aan zowel operationele als zakelijke applicaties terwijl de gegevensbandbreedte wordt verminderd. Je kan de MQTT publish-and-subscribe-methodologieën gebruiken om gegevens in de Ignition-applicatie te injecteren door deze module in staat te stellen de gegevens van MQTT-servers te verbinden, waardoor een uiterst efficiënte en robuuste IIoT-architectuur met Ignition ontstaat.

download prijslijst

Maakt gebruik van Edge Gateways

Deze oplossing maakt gebruik van Edge Gateways die het gepatenteerde protocol naar de rand van het netwerk duwen. Hierdoor ontstaat er één pijplijn voor alle gegevens, waardoor de doorvoer en de efficiëntie van data-acquisitie binnen de hele onderneming toeneemt. MQTT-compatibele apparaten die de Cirrus Link Sparkplug Topic en Payload ondersteunen, kunnen ook rechtstreeks op deze infrastructuur worden aangesloten en profiteren van dezelfde voordelen. Deze oplossing is vooral handig voor applicaties op grote schaal.

Belangrijkste functies

Verhoog datadoorvoer en efficiëntie
MQTT-berichten bieden een extreem efficiënt gebruik van de transportlaag om vaker en sneller meer gegevens te verzenden en te ontvangen. Dit wordt bereikt door het naar de rand van het netwerk te duwen of door het MQTT-apparaat direct gegevens te laten publiceren, wat de prestaties van de algehele oplossing enorm verhoogt. Ook biedt dit een mechanisme om meer gegevens op te halen. Buiten PLC’s en RTU’s, ook van andere apparaten zoals camera’s of sensoren. Hierdoor ontstaat er een groter systeembewustzijn en wordt er een verbeterde controle bereikt.

Open source tools voor apparaat integratie van derden
Deze module implementeert de Cirrus Link Sparkplug MQTT Topic and Payload Specification. Het beschrijft de methodologie van hoe MQTT-geactiveerde apparaten of Edge Gateways verbinding moeten maken met Ignition. Hiermee beschikken externe apparaat fabrikanten over de open source-tools die nodig zijn om hun producten in staat te stellen verbinding te maken met de MQTT-middleware-infrastructuur en met deze module Ignition. De tools zijn gebaseerd op open source standaarden.

Zelflerende gegevenstags
Deze module abonneert zich op de gegevens van de edge-gateways via MQTT-servers. Bij elke eerste verbinding leert het alle datatags en maakt het deze onmiddellijk in Ignition. Nadat tags zijn gemaakt, zijn hun gegevenswaarden onmiddellijk beschikbaar en worden ze voortdurend bijgewerkt wanneer nieuwe waarden vanuit het veld worden gepubliceerd. Deze functie produceert een zelfbewust IIoT dat dynamisch wordt bijgewerkt. Dat wordt gedaan door snel alle bestaande en nieuw gemaakte datatags te leren en ze direct beschikbaar maakt voor het hele Ignition-platform. Met deze module maak je eenvoudig verbinding met jouw gegevens en kan je alles bouwen met ontwikkeltools van Ignition.

Uitzonderlijke redundantie en beveiliging
Schaalbaarheid, noodherstel, hoge beschikbaarheid en verbeterde beveiliging zijn mogelijkheden van de MOM-infrastructuur. Hierbij zorgen de Edge Gateways voor het pollen van gegevens. De Edge Gateways maken een inkomende verbinding met de MQTT-servers. Daarbij sluit een TLS-beveiliging alle poorten via hun netwerkverbinding af. Het niet open hebben van een poort verhoogt de beveiliging van het systeem en sluit veel typische aanvalsmogelijkheden af. Ten tweede hebben de Edge Gateways controle over zowel hun netwerkpad als de gebruikte MQTT-server. De Edge Gateway weet wanneer het een primair communicatiepad verliest en zal naar een secundair pad gaan, hij is zich ook bewust van wanneer het primaire communicatiepad terugkeert. Als een MQTT-server uitvalt, maakt de Edge Gateway verbinding met de volgende beschikbare server. Met deze functies wordt de uptime verbeterd met snellere erkenningen wanneer er zich problemen voordoen.

Automatische systeemstatusstatistieken
Wanneer deze module de tags voor gegevens maakt, worden ook statistieken gemaakt om de gezondheid van het systeem te volgen. Deze statistieken zijn gegevenspunten met geschiedenis die waardevolle informatie bieden bij het diagnosticeren van problemen binnen het algehele systeem. De module creëert metrische gegevens voor het eindapparaat, de edge-gateways en de MOM-infrastructuur met betrekking tot beschikbaarheid en verloren connectiviteit. Deze statistieken worden gepresenteerd met vooraf gebouwde schermen om te bekijken of een klant de datapunten kan gebruiken om schermen te bouwen die specifiek zijn afgestemd op hun eigen vereisten.

Probeer de modules zelf gratis uit!

Wist je dat je gratis de volledige versie van Ignition kunt downloaden?
Je krijgt toegang tot alle bovenstaande modules en je kunt ze zo lang als je wilt uitproberen.
Download Gratis Ignition

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Download gratis whitepaper

      "Eenvoudig de productie monitoren vanuit huis"


       Download gratis whitepaper

       "De manier om OEE toe te passen in de praktijk"


        Download gratis webinar

        "Zo krijg jij een moderne digitale productieomgeving"


         Ontvang de prijslijst van Ignition in jou mailbox
          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!


            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Download gratis factsheet

              "7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC's"


               Download gratis factsheet

               "20 pijnpunten in de maakindustrie én hoe Ignition ze voor jou oplost"