Groov RIO: I/O for the IIoT

van Opto 22

Groov RIO

Een intelligente, multi-signaal, multifunctioneel, PoE-aangedreven, externe Ethernet I/O voor IIoT en automatiseringsapplicaties

Groov RIO is intelligente, gedistribueerde I/O voor IIoT- en automatiseringsapplicaties. Het vertegenwoordigt een eersteklas oplossing vanwege de mogelijkheid om snel traditionele bedrade schakelaars en sensoren rechtstreeks aan te sluiten op Ethernet-netwerken, softwaretoepassingen en cloudplatforms zonder tussenliggende controle- of communicatiehardware, zoals PLC’s, PAC’s of pc’s.

Voordelen

Voordelen

Slechts één onderdeelnummer en toch duizenden unieke veld I/O-combinaties

Groov RIO biedt superflexibele I/O-kanalen, meerdere installatie-opties en ingebouwde software voor het ophalen, verwerken en verzenden van gegevens. De groov RIO biedt 10 software configureerbare kanalen, waarvan de eerste 8 kanalen meerdere I/O signaaltypes en functies ondersteunen. In totaal komt dit neer op een ondersteuning van 236.878.344 I/O signaalreeksen. Bedenk wat deze flexibiliteit doet voor front-end engineering en reserveonderdelenbeheer. Slechts één onderdeelnummer om op te geven. Slechts één onderdeelnummer op voorraad.

Brengt IIoT-connectiviteit naar traditionele I/O, ongeacht waar deze zich bevindt

Voordat je ook maar één veld I/O-datapunt kan lezen, moet je aan nauwkeurige technische vereisten en omgevingsfactoren voldoen. Groov RIO vereenvoudigt beide met flexibele installatie-opties en hardware van industriële kwaliteit waarmee je dus sneller aan het werk kan.

Verzamel en publiceer gegevens zoals jij dat wil

Groov RIO is een standalone industriële I/O die gegevens verzamelt en veilig publiceert van het veld naar de cloud. Plaats de groov RIO in de buurt van de sensoren en apparatuur die de gegevens hebben die jij nodig hebt en sluit ze aan. Maar waar wil jij deze gegevens gebruiken? Je hebt in ieder geval geen PLC, pc of middleware nodig om ze op te slaan of te verplaatsen naar waar jij maar wil.

De embedded software van groov RIO kan gegevens lokaal opslaan en delen met on-premise en cloud software, zoals SQL-databases, Ignition en cloudservices zoals AWS, Microsoft Azure en IBM Cloud en HMI’s, inclusief Ignition en Opto 22’s groov View, op computers en mobiele apparaten.

De MQTT publish & subscribe communicatie biedt 3 belangrijke voordelen voor IIoT-applicaties:

 • Netwerkefficiëntie: het netwerkverkeer wordt verminderd, omdat gegevens alleen worden gepubliceerd en verzonden als ze veranderen
 • Betere veldverbindingen: de broker is een centrale gegevensbron, waardoor meerdere verbindingen met veldapparatuur niet nodig zijn
 • Verbeterde beveiliging: gegevens worden gepubliceerd via een uitgaande verbinding. De meeste firewalls blokkeren inkomend verkeer, maar ze staan ​​uitgaande verbindingen toe. Eenmaal gestart, kunnen gegevens in beide richtingen reizen.
Configureer en bedraad I/O als een professional

Groov RIO is gemakkelijk te gebruiken vanaf elk (mobiel) apparaat met een webbrowser. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met de groov RIO is een webbrowser. Schakel het apparaat in en gebruik jouw computer of mobiele apparaat om verbinding te maken met het IP-adres of de hostnaam van jouw RIO.

Gebruik de groov Manage interface om de rest te doen:

 • Configureer I/O-kanalen en functies
 • Beheer en stem PID-regellussen af
 • Bekijk bedradingsschema’s en specificaties voor alle signaaltypes
 • Beveiliging instellen, inclusief gebruikersaccounts, apparaatfirewall, beveiligingscertificaten, VPN-client en meer
 • Schakel MQTT-communicatie in
 • Creëer datastromen met de Node-RED editor en runtime
 • Beheer bestanden die zijn opgeslagen op het apparaat en / of de USB-geheugenstick die je mogelijk gebruikt
Hou jouw gegevens veilig

Groov RIO helpt jou bij het bouwen van een veilig systeem voor datacommunicatie. Traditionele controle- en SCADA-systemen beheren de beveiliging zelden. Hun eigen netwerken en protocollen kunnen degenen die het systeem niet kennen buiten de deur houden. Maar hun gegevens blijven binnenin opgesloten en kunnen niet worden gebruikt om processen te verbeteren, naleving aan te tonen of zakelijke beslissingen te nemen – tenzij het door een duur doolhof van pc’s, PLC’s en middleware gaat.

Groov RIO ontsluit die gegevens en maakt ze direct beschikbaar door open standaarden op te nemen uit zowel automatiserings- als informatietechnologie. Open standaarden en verbinding met internet vergroten echter de behoefte aan systeembeveiliging en gegevensintegriteit.

Groov RIO ontsluit die gegevens en maakt ze direct beschikbaar door open standaarden op te nemen uit zowel automatiserings- als informatietechnologie. Open standaarden en verbinding met internet vergroten echter de behoefte aan systeembeveiliging en gegevensintegriteit.

Groov RIO helpt jou om jouw apparaten en gegevens veilig te houden:

 • Geeft jou de controle over gebruikersaccounts voor authenticatie
 • Versleutelen van gegevens
 • Met configureerbare apparaatfirewall en beveiligingscertificaten
 • Biedt een VPN-toegang aan
 • Integratie van MQTT voor een efficiëntere en veiligere datacommunicatie

Wat is jouw uitdaging? Vertel het ons!

Van strategisch advies tot tactische plannen en operationele begeleiding. Wij zijn er om je te helpen.

Praat met een specialist

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Download gratis whitepaper

      "Eenvoudig de productie monitoren vanuit huis"


       Download gratis whitepaper

       "De manier om OEE toe te passen in de praktijk"


        Download gratis webinar

        "Zo krijg jij een moderne digitale productieomgeving"


         Ontvang de prijslijst van Ignition in jou mailbox
          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!


            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Download gratis factsheet

              "7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC's"


               Download gratis factsheet

               "20 pijnpunten in de maakindustrie én hoe Ignition ze voor jou oplost"